400₺ ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!
Kavala Kurabiyesi 450 Gr
Kavala kurabiyesi 450 Gr, Osmanlı Döneminden bu yana sevilen kurabiye çeşitlerinden birisidir. Günümüzde hala Osmanlı Dönemindeki tarifler ile pek çok kişinin severek tükettiği kurabiyeler arasında yerini almıştır.
Kavala Kurabiyesi Üretimi
Kavala kurabiyesi Osmanlı saray mutfağı lezzetlerinden birisidir. Günümüzde Osmanlıdaki gibi manda ve inek sütünden üretilmiş olan tereyağı ile üretilmektedir. Lezzeti ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir. Üretiminde doğal yayık tereyağı kullanılmaktadır. Ayrıca badem ve un eklenerek Osmanlı dönemindeki saray mutfağı tarifi uygulanmaktadır. Böylece damaktaki bıraktığı lezzet yıllardan beri değişmemiştir.
Özellikle yüzde yüz tereyağı ile yapılması lezzetini daha fazla arttırmıştır. Bu nedenle Osmanlı Döneminden bu yana değişmeyen tarifi ve hoş kokusu ile günümüzde de çok sevilen ve beğenilen bir kurabiye çeşidi olmuştur. Kavala kurabiyesine olan yoğun ilginin en büyük sebebi margarin kullanmadan saf tereyağı kullanılması olmuştur. Özellikle yıllar öncesine göre değişmeyen tarifi ile hala yoğun ilgi görmeye devam etmektedir.
Kavala Kurabiyesi Tarihçesi
Kavala kurabiyesi Osmanlı döneminden bugüne kadar gelmiş bir kurabiyedir. Günümüzde özellikle ülkemizde bulunan Edirne ilinde sıklıkla yapılmaya devam eden bir kurabiye çeşididir. Osmanlı dönemindeki tarifi günümüzde de uygulanmaktadır. Osmanlı Döneminden bugüne kadar gelmiş tarifte margarin kullanılmazdı. Kavala kurabiyesi bu nedenle inek tereyağı kullanılarak yapılırdı. Böylelikle bu doğal tarif günümüze kadar gelmiş bir tariftir. Özellikle badem ve un karışımı ile lezzeti hala çok sevilmektedir.