400₺ ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!
Polente Süt Reçeli 200 G
Süt Reçeli: Lezzetin ve Faydalarının Buluşması
Polente Süt Reçeli 200 G, tatlı bir kaçamağın ötesinde, sağlık ve lezzetin mükemmel bir birleşimidir. Bu eşsiz lezzetin tarifi kadar sağlığa olan katkıları da oldukça etkileyicidir. Peki, süt reçeli nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Ve piyasada ne kadar? İşte bu değerli bilgileri bu yazımızda bulacaksınız.
Süt Reçeli Tarifi:
Süt reçeli, tatlı ve hafif ekşi notalarıyla damakları şenlendiren bir lezzettir. İşte bu eşsiz reçelin yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
Tencereye aldığınız sütü kısık ateşte ısıtın ve kaynamaya başlayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin. Karışım kaynamaya başladığında ateşi kısarak karıştırmaya devam edin. Sütün kıvamı yoğunlaşıp rengi hafif sararana kadar pişirin. Karışımı ocaktan alıp vanilini ekleyin ve karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Süt Reçeli Faydaları:
- Kalsiyum Deposu: Süt reçeli, kalsiyum bakımından zengin bir tatlıdır. Kemik sağlığı için önemli olan bu mineral, süt reçelinde bolca bulunur.
- Protein Kaynağı: Süt, vücudun ihtiyaç duyduğu temel bir protein kaynağıdır. Süt reçeli, bu faydayı tatlı bir şekilde sunar.
Süt Reçeli Fiyat:
Piyasada bulunan süt reçelinin fiyatı marka ve kaliteye göre değişir. Doğal ve organik ürünler genellikle biraz daha yüksek fiyatlı olabilir. Ancak, ev yapımı süt reçeli hem ekonomik hem de doğal bir alternatif sunar.
Diğer Ürünlerimiz
- Beyaz Peynir: Beyaz peynir denilince Trakya’nın ünlü Edirne Beyaz Peyniri akla gelir. Edirne peyniri kendine has aroması ve lezzetiyle ünü Türkiye’nin sınırlarını aşmıştır. Edirne peynirinin en büyük özelliği bölgeye ait sütlerle yapılmış olmasıdır. Bu nedenle piyasada satılan her Edirne İnek Peyniri gerçek değildir.
- Taze Kaşar: Türkiye’de Beyaz Peynir ‘den sonra en çok tüketilen lezzeti Kaşar Peynir olarak öne çıkar. Dilimlenebilir yarı sert peynir grubunda yer almaktadır. Geleneksel kaşar peyniri en kaliteli inek sütünden hazırlanmaktadır.
- Eski Kaşar: Yarı sert bir yapıda olan eski kaşar, dilimlenebilir peynir grubundadır. Kahvaltı sofralarını süslerken, çorbalarda, salatalarda, hamur işlerinde ve daha birçok yerde kullanılarak damakları tatlandırır.
- Çeçil Peyniri: Yapımının her aşaması için emek isteyen ve tamamen steril, hijyenik ortamda üretimi gerçekleştirilen peynirler, çoğu yemeklerde ve kahvaltılar ortak olarak tüketilmektedir.
- Tereyağı: Süt ürünleri üretiminde önde gelen Trakya, en sağlıklı tereyağlarının merkezidir. Firmamız, bu bölgede yetişen en sağlıklı hayvanların sütünden özenle hazırladığı tereyağını sizlere sunmaktadır.
- Lor Peyniri: Muhteşem damak tadı sunan ve her beklentiyi karşılayan peynir çeşitleri titizlikle ele alınarak hazırlanmaktadır. Güvenilir bir ortam içerisinde Akgünler Peynircilik bünyesinde üretilen peynirler Türkiye’nin farklı bölgelerinde sağlıkla tüketiliyor.